Haber

Kılıçdaroğlu, TRT’de yaptığı son propaganda konuşmasında Sinan Ogan’a gönderme yaptı: Cehennemin kapılarını kapatması gerekiyor.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanlığı Adayı ve CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yarın yapılacak ikinci sağlık seçimleri öncesi TRT’de propaganda konuşması yaptı. Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a takviye kuvvet vereceğini açıklayan Sinan Ogan’ı isim vermeden sert sözlerle hedef gösterdi.

“CENNETİN KAPILARINI KESİNLİKLE KAPATMAKTIR”

14 Mayıs seçimleri öncesi Oğan’ın “Cehennemin kapılarını kapatacağız” sözlerine değinen Kılıçdaroğlu, “Erdoğan gençleri de manipüle etti. Cehennemin kapılarını kapatması gereken, imajı görünen piyonları piyasaya sürdü. muhalefet gibi.ama artık her şey bitti.her şey aslına döndü.her şey gün gibi ortada.herkesin kıymeti ortada.kimse yalan söylemez.gençler kendilerini kimin kandırdığını ilk turda gördü.başlıyoruz Bu kez sıfırdan ikinci tur. Tüm maskeler düştü. Şimdi en gerçek halimizle seçime gidiyoruz.”

“ERDOĞAN MERT RAKİP OLAMAZ, BENİ DURDURAMAZ”

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle: “Değerli halkım, bu seçimin ilk turunda korkunç iftiralar, yalanlar, montajlar gördük. Erdoğan yiğit bir rakip değildi, önümde duramadı. Hala da çıkamıyor. Çıkın bakalım kim bilir Erdoğan’a en çok desteği kim vermiş Avrupalılar Güya dergilerinde Erdoğan aleyhine yazılar yazmışlar PKK’yı konuşturmuşlar Unutmayın PKK’nın dizgininin bir ucu hep Avrupa istihbaratının elindedir. ‘Bu Avrupa ve PKK biliyor ki ne zaman konuşsalar Erdoğan’a destek artacak.Elbette biliyorlar.Bilerek manipüle ediliyorlar.Bilerek ters psikoloji yaratmaya çalıştılar.

“ERDOĞAN ONLAR İÇİN SATIN ALINABİLİR”

PKK’yı da konuşturdular. PKK’ya ben seni burada misafir etmeyeceğim sen konuşacaksın dediler. Onlar konuştu. Onlar da konuştu. Çünkü Erdoğan’ın kalmasını istiyorlar. Çünkü Erdoğan kalırsa kaçakçılar ve mülteciler de kalacak. Erdoğan onlar için satın alınabilecek biri. Parasını verirsin, her şeyini satar, vatanını satar, toprağını satar. Siz öderseniz 10 milyon kaçak daha parasını ülkemize götürür. Onlar için Türkiye artık sadece bir toprak modülü. bir depo. Mülteci yığınlarını atabilecekleri bir yer. Bizi devlet olarak görmüyorlar. Bize bir devletmişiz gibi davranmayı çoktan bıraktılar. Onun için bu oyunu oynadılar. ‘Erdoğan kalsın, bu ülke, bu millet yok olsun ama Erdoğan mutlaka kalsın.’

“BU ARTIK SEÇİM DEĞİL REFERANDUM DEĞİL”

Bu şimdi bir oy referandum değil Ne referandumu? Erdoğan ile referanduma devam edecek miyiz, etmeyecek miyiz? 10 referandum değil, 30 milyon kaçağın yaşadığı bir Türkiye mi istiyoruz? Kızlarımıza kem gözle bakan zihniyete izin verecek miyiz? Terörle uğraşıyorum deyip Anayasa’nın ilk 4 maddesine göz dikenlere dur diyelim mi? En ufak bir tehdide boyun eğerek, vatanını teröristlere teslim edenler için referandumu onaylayacak mıyız? Referandum: Depremde o canlara çadır ve kan satanları affedecek miyiz? Enflasyon yükselsin mi, ocağımıza incir ağacı dikilsin mi, dolar 30 TL’ye, peynir 300 TL’ye mi çıksın? Bankacılık sistemi dinamitlenmeli ve insanlarımız bankadan nakit avans çekememelidir. Gençlerimiz işsizliğe ve güçsüzlüğe mi mahkum edilmeli? Emeklilerimizin kaderinin sefalet olup olmadığı konusunda referandum.

“KÖTÜLÜĞÜNÜN TÜM KAPILARINI SONSUZA KADAR KAPATACAĞIM”

Aziz milletim; Açık konuşacağım. Bu artık vatanını sevmek ya da sevmemek meselesi değil. Saçmalıkların kuyruklarına inanmak ya da inanmamak sorunu. Gerçek vatanseverlerin kim olduğunu görmekte sorun. Benim gibi vatanını gerçekten seviyorsan oyununu istiyorum. Göreceksin, asla pişman olmayacak. Ömrünü sadece devleti ve milleti için geçirmiş biri olarak adaletin ve ahlakın gücünü bu ülke için tesis edeceğim, cehennemin ve şerrin tüm kapılarını sonsuza kadar kapatacağım.”

MÜLTECİLERLE YAPTIĞI KONUŞMALARI İZLEDİ

Kılıçdaroğlu; Konuşmasının ardından TRT’de yaptığı 10 dakikalık yayının geri kalanında “Mülteciler hakkında ne demiştik montaj değil gerçek” başlıklı videoyu izledi. Vidyoda; Kılıçdaroğlu’nun 2015’ten bu yana sığınmacılarla ilgili yaptığı konuşmalara yer verildi. Kılıçdaroğlu’nun 6 Şubat 2018 tarihli grup konuşmasının “Montaj değil terör ne dedik” bölümünde; “50 defa söyledim, 100 defa söyledim, yine söylerim, meydanlarda, televizyonda, gazetelerde, her yerde söyledim. Bunlar terör örgütleridir. PKK, PYD, YPG, El Nusra… Hala El Nusra’nın terör örgütü olup olmadığını söyleyemezsiniz.”

“DÜNE KADAR FETÖ ile kol kola yürümediniz mi?”

Ayrıca videoda Kılıçdaroğlu’nun 28 Eylül 2016’da yaptığı bir konuşmadaki sözlerine yer verildi: “Acaba FETÖ, FETÖ… Düne kadar FETÖ ile kol kola yürümüyor muydunuz? Beraber değil miydiniz? ‘Biz’ diyorlardı. sana istediğini vermedi.’Ne istediler, sen ne verdin arkadaş, çık açıkla.” Kılıçdaroğlu, 4 Mayıs 2023’te bir mitingde yaptığı bir başka konuşmada, “Kim terör örgütlerinin yanında yer alırsa, kim onların yanında yer alırsa ve kim onların ayağına hakim, savcı gönderirse, Allah ona lanet etsin” dedi. kelimeler yer aldı. Görüntünün devamında Kılıçdaroğlu’nun geçmişte ve yakın zamanda terör örgütlerine karşı olduğu ve buna ilişkin açıklamalar yer alıyor.

Kaynak: ANKA / Siyaset

haber-yenicaga.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu