Haber

TÜRK ŞİRKETİ CIR MEDICAL BALKANLAR’DA ‘ULUSLARARASI SAĞLIK HİZMETLERİ SEMPOZYUMU’ DÜZENLEYECEK

Türkiye ve Balkanlar’da faaliyet gösteren CIAR Medikal, Kosova’da düzenlenecek ‘Uluslararası Sağlık Hizmetleri’ sempozyumunda tıp uzmanlarını, sağlıkla ilgili dünya markalarını ve uluslararası komite delegelerini bir araya getirecek. Eylül ayında düzenlenecek sempozyum hakkında bilgi veren CIAR Medikal Kurucusu Armağan Çelik, ‘Bir Türk firması olarak Balkanlar’ın en büyük sağlık hizmetleri sempozyumunu düzenliyoruz’ dedi.

Dünya Sağlık Turizmi Konseyi’ne Kosova ve Arnavut Delegesi olarak davet edilen ve Balkanlar’da yatırım ve çalışmalar yapan CIAR Medical, 29-30 Eylül tarihlerinde Kosova’nın başkenti Priştine’de uluslararası tıp uzmanlarını bir araya getirecek. Düzenlenecek sempozyuma Türkiye Cumhuriyeti’nin Priştine Büyükelçisi, Kosova Sağlık Bakanı, Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı ve KKTC Cumhurbaşkanlığı Baş Sağlık Danışmanı da katılacak. 56 üye ülkenin yer aldığı Dünya Sağlık Turizmi Konseyi tarafından desteklenen sempozyumda, cerrahi uygulamalardaki güncel yaklaşımlardan hastalıkların teşhis ve tedavisindeki yeniliklere kadar tüm konular masaya yatırılacak. Alanında uzman 11 konuşmacının yer alacağı sempozyuma başta Kosova, Arnavutluk ve Makedonya olmak üzere birçok Avrupa ülkesinden doktorlar katılacak.

‘BÖLGEDEKİ ÇALIŞMALARIMIZ MECLİS DELEGESİ OLMAMIZI SAĞLADI’

Dünya Sağlık Turizmi Kurulu ve CIAR Health’in Balkanlar’da bugüne kadar yapılmış en büyük sağlık hizmetleri sempozyumunu düzenleyeceğini belirten Armağan Çelik, “Kosova, Arnavutluk ve Makedonya’dan çok sayıda hekimin konuşmacılarla bir araya geleceği sempozyumu eylül ayında düzenliyoruz. Türkiye ve Avrupa ülkelerinden Medikal sağlık turizmi alanında uzun süredir Balkanlar’da sağlık hizmeti vermekteyiz. Hem coğrafi konumumuz ve tarihi yakınlığımız hem de dünya standartlarının üzerinde verdiğimiz hizmet nedeniyle tedavi için Türkiye’yi tercih eden Arnavut ve Balkan hastalar var. Aynı zamanda bu bölgedeki çalışmalarımız ve uluslararası standartlarda sunduğumuz nitelikli tedaviler bizi Dünya Sağlık Turizmi Konseyi’nin bir parçası haline getirdi. Kosova ve Arnavutluk adına bir Türk firmasının meclis üyeliğine seçilmesi ilk kez yaşanıyor.

‘SEMPOZYUMDA ORTOPEDİ, JİNEKOLOJİ, ÜROLOJİ, ORGAN NAKLİ KONUŞULACAK’

Sempozyum hakkında bilgi veren Çelik, “Bu sempozyum, Türkiye’de ülke olarak yoğun yatırım yaptığımız ortopedi, kadın hastalıkları, üroloji, organ nakli gibi alanlarda hekimlerin bilgi sahibi olacağı bir sempozyum olacak. Profesyonel sağlık hizmeti verdiğimiz Kosova’da çok sayıda tıp uzmanı, “Türkiye’deki akademisyen profesörler ve tıp uzmanlarıyla bir araya gelecekler ve sağlık için seyahat eden hastalara sunulacak hizmetlerin gerekliliği hakkında fikir alışverişinde bulunacaklar” dedi.

‘SEMPOZYUM TÜRKİYE’DEN BALKAN BÖLGELERİNE SAĞLIK HİZMETİ İHRACATI DESTEKLEYECEK’

Türkiye’yi etkileyecek ekonomik katkılarından bahseden Çelik, “Sempozyum, Türkiye’den yatırımcı olarak sağlık alanında tıbbi cihaz ve ilaç tedarik eden firmalardan da yoğun ilgi görüyor. Uzun yıllardır Balkanlardan gelen hastaların sağlık hizmetlerine güvenle ulaşmalarında sağlık ve hizmet ihracatına büyük katkısı olan bu sempozyumun hem Türkiye’den Balkanlara tıbbi cihaz ihracatına hem de Türkiye’den Balkanlara tıbbi cihaz ihracatına destek olacağını düşünüyoruz. sağlık hizmetleri Bölgede yaşayan kardeşlerimiz Türk doktorlarının ve Türk sağlık kurumlarının ne tür bir teknolojiye ve kaliteye sahip olduğunu çok iyi bilmektedir.Uzun süreli çalışmalarımız sonucunda hastalarımızın tedavi hizmetlerine ulaşmasını sağlamaktayız. Güven.Birçok branşta hastalara hizmet veriyoruz.Bu tür bilimsel çalışmalar sadece bizim için değil, ülkemizdeki tüm sağlık kurumlarının, doktorların ve sağlık sektörünün diğer paydaşlarının yararınadır. Ülkemizin sağlık hizmeti ihracatına katkı sağlayacağını düşündüğümüz bu sempozyumun ülke olarak hedeflediğimiz sağlık hizmeti ihracatında mihenk taşı olacağına inanıyorum. Bunun için hem o bölgede hem de ülkemizde elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.”

“HEDEFİMİZ BALKAN ÜLKELERİ İLE TÜRKİYE ARASINDA SAĞLIK ALANINDAKİ İŞBİRLİĞİNİ ARTIRMAK”

Çelik, sözlerine şu ifadeleri ekledi:

“Sempozyuma kısa bir süre kalmış olmasına rağmen katılımcıların ilgisi büyük. Başta Türkiye ve Kosova olmak üzere tüm Balkan ülkeleri için bilimin tartışıldığı verimli bir sempozyum olmasını temenni ediyorum. Balkan ülkeleri ve Türkiye ortasında sağlık alanında yapılacak çalışmalarda işbirliğini artırarak tedavi hizmetlerine ulaşmak isteyen hastalara uluslararası kalite standartlarında hizmet sunmayı hedefliyoruz. Bir Türk şirketi olarak, ortak tarihimiz ve tarihsel bağlarımız temelinde uygun gördüğümüz Kosova’da bu sempozyumu düzenlemekten büyük gurur duyuyoruz. Bu sempozyum aynı zamanda Dünya Sağlık Turizmi Konseyi’nde sağlık alanındaki çalışmalarımızın da ilk adımı olacak.”

SEMPOZYUM KONUŞMACI LİSTESİ

Sempozyumdaki konuşmacılar şöyle:

Dr. Ahmet Savaşan, Prof. Dr. Nedime Serakinci, Prof. Dr. Floren Kavaja, Prof. Dr. Ahmet Doğan, Prof. Dr. Ayhan Kılıç, Op. Dr. Necdet Derici, Op. Hilmi Karadeniz, Op. Dr. Burçin Tunç, Prof. Dr. Aslı Gül Akgül, Op. Murat Önal, Dr. Dr. Eylem Arıkan, Uzm. Ali Koç, Armağan Çelik.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu