Haber

CHP’li Mahmut Tanal bir hafta hapis cezası istedi

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut TanalSorunları daha iyi anlamak için bir haftalığına cezaevine girmek için başvurdu.

“MUTLULARIN VE İNSANLARIN SORUNLARINI YERİNDE GÖRELİM”

Sözcü’nün haberine göre CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal , Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları Komisyonu toplantısında, tutuklu ve hükümlülerin sorunlarının yerinde görülmesi amacıyla cezaevine girme teklifinde bulundu. Tanal burada yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Komisyon üyeleri olarak bir hafta farklı cezaevlerinde kalalım, hükümlü gibi yaşayalım. Havayı soluyarak aynı ortamda kalalım. Bu yöntemle daha sağlıklı tespitler yapılacak. Bir hafta cezaevinde kalınca , hazırladığınız raporun içeriği oburlarınızın aktardığı bilgilerle hazırlanandan çok farklı olacaktır.

TRT’DE YAYINLANAN PROGRAM ÖRNEĞİ

TRT Belgesel’in ‘Ailenin Yeni Üyesi’ diye bir programı var. Programın sunucusu yabancı ailelerle bire bir masaya oturuyor, aynı ortamda sadece işini yapıyor. Bu haliyle o ailelerin sıkıntılarını bizzat yaşayarak anlar.

AK PARTİ’DEN “MAHMUT TANAL GİRSİN” TAVSİYESİ

Cezaevleri Alt Komite Başkanı ve AK Parti Afyon Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, “Hepimiz için Mahmut Tanal gelsin, bir hafta kalsın, sonra gelip bize gözlemlerini anlatsın” yanıtını verdi.

TANAL UYGULANDI

Tanal da “Ben hazırım” diyerek cezaevine girmesi için Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Evleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım’a başvurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu