Haber

Rusya: ABD, Ukrayna’da zehirli kimyasallarla kışkırtıcı eylemler planlıyor

Rus askeri kuvvetlerinin Radyasyon, Kimyasal ve Biyolojik Savunma Kuvvetleri Komutanı İgor Kirillov, ABD’nin Ukrayna’da zehirli kimyasal elementler kullanarak provokatif eylemler planladığını savundu.

Kirillov, başkent Moskova’da düzenlediği basın toplantısında ABD’nin Ukrayna’daki eylemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD’nin etkili bir sivil toplum örgütünün 22 Şubat’ta Ukrayna’daki olaylarla ilgili bir konferans düzenlediğini hatırlatan Kirillov, bu konferansta ABD’nin eski Moskova Büyükelçisi John Sullivan’ın bir konuşma yaptığına dikkat çekti.

“Sullivan burada Rus kuvvetlerinin özel askeri harekat bölgesinde kimyasal silah kullanmayı planladığına dair bir açıklama yaptı. Bu bilgiyi ABD ve suç ortaklarının Ukrayna’da zehirli gaz kullanarak provokasyon gerçekleştirme niyeti olarak değerlendiriyoruz.” kimyasal sorunlar,” dedi Kirillov. söz konusu.

Bunun için hazırlık yapıldığını savunan Kirillov, şu ifadeleri kullandı:

“10 Şubat’ta yabancı vatandaşlar eşliğinde bir tren vagonundaki kimyasal elementler Kramatorsk şehrine teslim edildi. Bu vagon Kramatorsk’ta bulunan ‘Kuybyshev’ metalurji tesisine getirildi. Kimyasal elementler vagondan boşaltıldı. Ukrayna Güvenlik Servisi çalışanı ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri komuta temsilcileri. 16 adet mühürlü metal kutu vardı. Bunların yarısında kimyasal tehlike işareti, BZ yazısı ve kırmızı çift çizgili işaret vardı.”

BZ kimyasal elementinin insanlarda yönelim bozukluğu, hafıza bozukluğu ve halüsinasyonlara neden olduğunu söyleyen Kirillov, söz konusu maddenin Kimyasal Silahlar Sözleşmesi uyarınca kullanımının yasak olduğuna dikkat çekti.

tekman-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu